torsdag 23 juli 2009

Sista kvällen

Ja, nu har vi gjort våran sista kväll här i Singapore och sista kvällen på denna resan. Imorgon kväll sätter vi oss på planet till Amsterdam och sen landar vi i Göteborg på lördag morgon.

Idag har vi legat hela dagen vid polen, smarthuvuden som vi är tyckte vi att solkräm inte behövdes efter en sån lång resa, nu är det loobster x 2. Efter poolen tog vi tunnelbanan till Raffles, där vi drack Singapore sling, det känndes befriande att få kasta nötskalen på golvet i denna löjligt rena stad. Jenny kände sig lite obekväm med att man skulle kasta skalen på golvet och behöll sina på bordet.

Vi kollade även in en bar som heter New asia bar, som ligger på 71:e våningen. Hissen var lite läskig kan jag säga. Men det var en jäkla fin utsikt.

Sen hängde vi lite i Chinatown igen, där vi gick runt och kollade och åt Satay-spett och handlade lite billigt saker (Olas presenter). Nu är vi snart hemma.


Supergod Kinamat vid polen

Utsikten från 71:e

Jenny vågade stå närmare kanten än Petter

Singapore sling på Raffles

Skräpigaste golvet i hela Singapore

Chinatown var mysigt som fan

Goda spett på en foodcourt

Puss och godnatt
P och J

4 kommentarer:

  1. Men varför kastar de nötter på golvet? Jag fattar inte. Verkar ju helt onödigt när man typ inte får nysa på andra golv. Har de nån som jobbar med att bara plocka nötskal?

    Ni avlutar bloggen i samma SATC-stil som ni började den. Snygga båda två men jag är lite orolig för Jenny som ser lite utmärglad ut. Jag hoppas att de har Doritos på hemköp när ni kommer hem. Och Petter - man får INTE ta emot paket av främmande gangstas på flygplatsen i Singapore.

    SvaraRadera
  2. Ja visst, är det konstigt att man ska kasta skalen på golvet. Men det är tydligen en tradition att de rika västerlänningarna kastade skalen på golvet och malajerna skulle plocka upp efter dom.

    Vi jobbar fortfarande på våran SATC-stil (kul att du uppmärksammar det). Men jag har haft lite ont i magen hela veckan och inte riktigt blivit frisk från mag-tjofräsen på Tioman och haft lite svårt att behålla maten och inte kunnat dricka någon öl. Men jag hoppas att det ska bli bättre när jag kommer till Plantage.

    SvaraRadera
  3. Välkomna hem!
    Med tanke på alla världens sjukdomar blir ni väl sittande i karantän ett tag innan ni tar emot alla besök.
    Kram mamma

    SvaraRadera
  4. Japp, på tiden att ni kommer hem :)
    Förundrades oxå lite över det här med skalen så det kändes skönt att få en rätsida på det här.. Hör av er när ni är hemma! Puss

    SvaraRadera